Category «LAJME»

RRGSH i bashkohet marshimit kundër dhunës ndaj grave

Rrjeti i Grave në Shkencë, në koordinim me organizata të tjera nga sektori civil, ju bashkua ditën e sotme protestës së mbajtur në sheshin Skënderbeu në Shkup si formë reagimi kundër dhunës seksuale të ushtruar ndaj 11-vjeçares nga Prishtina. Kjo valë protestash në Prishtinë, Tiranë, Shkup frymëzoi e tregoi edhe njëherë se çfarëdo dhune ndaj …

Takim pune në Kuvendin e Republikës Së Kosovës

Përfaqësuese të RRGSH-së patën rastin, që në ambientet e Kuvendit të Republikës së Kosovës, të zhvillonin një takim pune me ish-presidenten, Znj. Atifete Jahjaga dhe njëkohësisht themeluese e Fondacionit Jahjaga. Gjatë takimit u bisedua mbi idenë e themelimit të RRGSH-së, vizionin dhe misionin e organizatës dhe Znj. Jahjaga si një  advokuese e palodhur e të …

Memorandum Bashkëpunimi mes RRGSH dhe MASH

Përfaqësuese të Rrjetit  të Grave në Shkencë realizuan takim me Ministrin e Arsimit dhe Shkencës Z. Jeton Shaqiri dhe Znj. Nuran Kadriu Xhambazi nga kabineti i kësaj ministrie, ku fillimisht u bisedua gjerësisht mbi idenë e krijimit dhe platformën e funksionimit të RRGSH-së, projektet aktuale dhe planet e projekteve të ardhshme si dhe bashkëpunimit të …

RRGSH pjesë e forumit të diskutimit mbi vlerat e Bashkimit Europian me rastin e 9 Majit – Ditës së Europës

Rrjeti i Grave në shkencë, përfaqësuar nga nënkryetarja e RRGSH-së Znj. Elisabeta Bajrami Ollogu, ishte pjesë e Forum Diskutimit mbi vlerat e Bashkimit Europian dhe perceptimet në nivel ekspertize mbi proceset dhe vendimarrjet e BE-së. Në këtë forum morën pjesë mbi 25 përfaqësues të ndryshëm nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe u diskutua gjerësisht mbi …