Category «LAJME»

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË PUNËTORI

Punëtoria 1: Trajnim mbi shkaqet dhe pasojat e migrimit. Punëtoria 2: Trajnim mbi forcimin e kapaciteteve të të rinjve në Republikën e Maqedonisë së Veriut. AFATI PËR APLIKIM 10.11.2023 – 17.11.2023 Vendi i realizimit të punëtorive: Qendra Rinore e Komunitetit – Çair – YCCC Datat e realizimit të punëtorive: 30.11.2023 – 01.12.2023 Të drejtë aplikimi …

Mungesa e perspektivës largon të rinjtë nga vendi dhe rajoni

Mungesa e perspektivës dhe çështjet financiare janë dy prej arsyeve kryesore përse të rinjtë dhe truri po largohet nga Ballkani Perëndimor. Kështu u konstatua në konferencën shkencore me titull “Rikthimi i aspektit intelektual nga diaspora” që organizohet nga “Rrjeti i grave në Shkencë”. Kryetarja e këtij rrjeti, Drita Mehmedi tha se ky fenomen është në …

Rrjeti i Grave në Shkencë realizoi takim zyrtar me Komunën e Tetovës

Rrjeti i Grave në Shkencë, përfaqësuar nga kryetarja Znj.Drita Memeti dhe anëtarja Znj. Zamira Bexheti, sot realizuan takim zyrtar në Komunën e Tetovës me Kryetarin e Komunës Z. Bilall Kasamin. Gjatë këtij takimi përfaqësueset e RRGSH-së folën mbi idenë e krijimit dhe mënyrën e funksionimit të rrjetit, ku ndër të tjera potencuan fushat me interes …

8-Marsi i aktivizmit

Në prag të 8-Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, Rrjeti i Grave në Shkencë – RRGSH në bashkëpunim me Komuna Dibër – Municipality of Debar – Општина Дебар organizuan panel panel diskutimi me temë: “Fuqizimi i grave në nivel lokal”. Panelistet ishin eksperte të fushave të ndryshme dhe njëherazi pjesë e RRGSH-së, Znj. Elisabeta …

RRGSH në emisionin e pasdites në Alsat-M

Si lindi, u zhvillua dhe forcua Rrjeti i Grave në Shkencë? Cilat janë projektet e realizuara deri tani dhe ato në realizim e sipër? Planet e zgjerimit të rrjetit më tej dhe ndërkombëtarëzimi i RRGSH-së. Gjithçka u bisedua në emisionin e ditës së djeshme në Alsat-M ku morën pjesë kryetarja e RRGSH-së znj. Drita Memeti; …