Category «LAJME»

RRGSH vijon realizimin e projektit “Rrjetëzojmë organizatat që promovojnë gratë dhe vajzat në shkencë”

Në suazat e projektit “Rrjetëzojmë organizatat që promovojnë gratë dhe vajzat në shkencë”, pas takimeve në Republikën e Kosovës, RRGSH vazhdoi me zbatimin e projektit duke realizuar një sërë takimesh me organizata dhe iniciativa të ndryshme në Republikën e Shqipërisë. Këto takime kanë për qëllim të lidhin dhe përforcojnë marrëdhëniet mes organizatave apo iniciativave tjera …

Takim pune në Universitetit Europian të Tiranës

Rritja e bashkëpunimit në fushën e kërkimit shkencor dhe zhvillimit të projekteve që kanë për qëllim të promovojnë aspekte të ndryshme të çështjeve gjinore, mbeten ndër prioritetet e #RRGSH. Për këtë arsye përfaqësueset e RRGHS-së relizuan një takim koordinues edhe me Zyrën për Zhvillimin e Projekteve dhe Ndërkombëtarizimin pranë Universitetit Europian të Tiranës. Të dyja …

RRGSH pjesë e diskutimeve e OJQ-ve kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave

Rrjeti i Grave në Shkencë sonte ju bashkangjit një dikutimi tejet të rëndësishëm online i cili bëri bashkë organizata të ndryshme nga i gjithë rajoni dhe ku në fokus ishte dhuna seksuale ndaj vajzave dhe grave. Nga RRGSH, në këtë takim, folën qartazi mbi nevojën për aktivizim të vazhdueshëm dhe thellimin e bashkëpunimit mes organizatave, …

Rrjeti i Grave në Shkencë pjesë e emisionit debativ “Polemikë”

Rrjeti i Grave në Shkencë, përfaqësuar nga Kryetarja Znj.Drita Memeti ishte pjesë e diskutimit televiziv “Polemikë” ku së bashku me përfaqësuese nga organizatat e tjera u diskutua mbi fenomenin e pedofilizimit si një problem mjaft serioz dhe kërcenim permanent ndaj fëmijëve. Gjatë këtij diskutimi kryetarja e RRGSH-ës foli edhe për iniciativat e ndërmarra nga Rrjeti …