RRGSH i bashkohet marshimit kundër dhunës ndaj grave

Rrjeti i Grave në Shkencë, në koordinim me organizata të tjera nga sektori civil, ju bashkua ditën e sotme protestës së mbajtur në sheshin Skënderbeu në Shkup si formë reagimi kundër dhunës seksuale të ushtruar ndaj 11-vjeçares nga Prishtina.

Kjo valë protestash në Prishtinë, Tiranë, Shkup frymëzoi e tregoi edhe njëherë se çfarëdo dhune ndaj vajzave dhe grave duhet të dënohet në çdo formë dhe nga të gjithë që aspirojnë një shoqëri ku burrat dhe gratë duhet të shihen si njëjtë dhe ku gratë dhe vajzat duhet të ndihen të sigurta si pjesë e hapësirës publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *