Category «LAJME»

11 SHKURT – DITA NDËRKOMBËTARE E GRAVE DHE VAJZAVE NË SHKENCË

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë, këtë vit RRGSH vendosi ta shënojë pak më ndryshe duke e mbështetur iniciativën për krijimin e bibliotekës shqipe të Manastirit. Ditën e djeshme, përfaqësueset e RRGSH-së e vizituan këndin e bibliotekës në Universitetin e Evropës Juglindore ku edhe po grumbullohen librat për bibliotekën e …

RRGSH merr pjesë në panel-diskutimin e organizuar nga Presidenca e RMV-së

Në vigjilje të ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë, nën kujdesin e veçantë të bashkëshortes së Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, profesoreshës Elizabeta Gjorgievska, RRGSH mori pjesë në panel-diskutimin e organizuar. Në këtë panel RRGSH u përfaqësua nga Koordinatorja e Marrëdhënieve me Publikun, njëkohësisht bashkë-themeluese e #Rrjetit të Grave në Shkencë, …

RRGSH merr pjesë në konferencën vjetore “Vit i mundësive të reja”

Me ftesë të kabinetit të Ministrisë së Diasporës, Kryetarja e Rrjetit të Grave në Shkencë znj. Drita Memeti së bashku me eksperten e çështjes së migrimeve znj. Merita Zulfiu Alili morën pjesë në Konferencën vjetore “Vit i mundësive të reja”  organizuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Qëllimi i kësaj konference ishte që …

RRGSH fiton grant nga WBF për projektin: ‘Kthimi mbrapsht i ikjes së trurit përmes diasporës shkencore në Ballkanin Perëndimor’

RRGSH fiton grant nga WBF për projektin: ‘Kthimi mbrapsht i ikjes së trurit përmes diasporës shkencore në Ballkanin Perëndimor’ Mëse të lumtur të ndajmë me ju lajmin se RRGSH është njëra prej organizatave që kanë fituar grant nga Western Balkan Fund me projektin “Kthimi mbrapsht i ikjes së trurit përmes diasporës shkencore në Ballkanin Perëndimor”. …

RRGSH takim me Rrjetin Shqiptar të Grave në Shkencë – (Tiranë)

Për #RRGSH ishte kënaqësi e jashtëzakonshme që në kuadër të projektit “Rrjetëzojmë organizatat që promovojnë gratë dhe vajzat në shkencë”, ndër takimet e zhvilluara në Republikën e Shqipërisë, të mund të realizonte një takim tejet frymëzues me #Rrjetin Shqiptar të Grave në Shkencë, rrjet i cili prej 12 vitesh funksionon dhe motivon plot gra dhe …