Category «LAJME»

Takim pune mes RRGSH dhe Ministrisë për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive

Rrjeti i Grave në Shkencë realizoi takim me përfaqësues të kabinetit të Ministrisë për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, Znj. Havushe Leskovica-Ismaili shefe e Kabinetit, Znj, Hajrije Elezi këshilltare shtetërore si dhe sekretarin e përgjithshëm të kësaj ministrie Z. Rami Qerimi. Në takim u bisedua për shumë çështje të cilat janë në interes të …

Rritet bashkëpunimi i RRGSH me gra nga institucione të ndryshme të arsimit dhe shkencës

Me ftesë të Prorektores për Arsim Znj. Hristina Spasevska nga Universiteti “Shën Kirili dhe Metodij’,  Rrjeti i Grave në Shkencë realizoi ditën e djeshme vizitë pune në ambientet e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Teknologjisë së Informacionit të këtij universiteti. Përfaqësueset e RRGSH-ës u pritën nga Prodekania për Shkencë e Fakultetit, Prof. Dr. Sonia Gegovska …

“Gratë e fuqishme fuqizojnë gratë”

Nën moton “GRATË E FUQISHME FUQIZOJNË GRATË”, Rrjeti i Grave në Shkencë organizoi tryezë të rrumbullakët për të shënuar 8 – Marsin, Ditën Ndërkombëtare të Gruas. Në këtë tryezë morën pjesë gra nga fusha të ndryshme dhe ndanë përvojat nga fushat e tyre të ekspertizës mbi atë sesi të tregojmë “fuqinë e grave në shoqëri” dhe …

RRGSH shënon 11-Shkurtin, Ditën Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave në Shkencë

Shkencë nën pjesëmarrjen e qindra grave dhe vajzave që e duan dijen dhe shkencën. Gjatë hapjes solemne, fjalë rasti kishte bashkëshortja e Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Znj. Elizabeta Gjorgjievska, mbështetëse e fuqishme e lëvizjes së grave dhe përpjekjeve të tyre për trajtim të njëjtë në arsim, shkencë dhe kudo ku gratë veprojnë. Gjithashtu, …

RRGSH mbështetëse e shkollës dimërore

Rrjeti i Grave në Shkencë kishte nderin dhe kënaqësinë që të mbështesë shkollën dimërore “Çështjet Gjinore, Kultura, Media dhe Veprimi Politik”, e cila u organizua nga Asociacioni për Afirmimin e Gruas dhe u mbështet nga nga Universiteti Ndërkombëtar Ballkanik dhe RRGSH. Shkolla në fjalë u mbajt nga data 02.12.2021 deri më 05.12.2021 në formë hibride, …