THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË PUNËTORI

Punëtoria 1: Trajnim mbi shkaqet dhe pasojat e migrimit. Punëtoria 2: Trajnim mbi forcimin e kapaciteteve të të rinjve në Republikën e Maqedonisë së Veriut. AFATI PËR APLIKIM 10.11.2023 – 17.11.2023 Vendi i realizimit të punëtorive: Qendra Rinore e Komunitetit – Çair – YCCC Datat e realizimit të punëtorive: 30.11.2023 – 01.12.2023 Të drejtë aplikimi …

Mungesa e perspektivës largon të rinjtë nga vendi dhe rajoni

Mungesa e perspektivës dhe çështjet financiare janë dy prej arsyeve kryesore përse të rinjtë dhe truri po largohet nga Ballkani Perëndimor. Kështu u konstatua në konferencën shkencore me titull “Rikthimi i aspektit intelektual nga diaspora” që organizohet nga “Rrjeti i grave në Shkencë”. Kryetarja e këtij rrjeti, Drita Mehmedi tha se ky fenomen është në …

Reversing the brain drain through the Scientific Diaspora in the Western Balkans

Project “Reversing the brain drain through the Scientific Diaspora in the Western Balkans”, funded by the EU/ Western Balkans Fund Joint Action “Support to the promotion of Civil Society regional actions in the Western Balkans” is almost completed. The Regional Migration Conference held on 24 April 2023, Skopje, North Macedonia, by bringing together a broad …

Rrjeti i Grave në Shkencë realizoi takim zyrtar me Komunën e Tetovës

Rrjeti i Grave në Shkencë, përfaqësuar nga kryetarja Znj.Drita Memeti dhe anëtarja Znj. Zamira Bexheti, sot realizuan takim zyrtar në Komunën e Tetovës me Kryetarin e Komunës Z. Bilall Kasamin. Gjatë këtij takimi përfaqësueset e RRGSH-së folën mbi idenë e krijimit dhe mënyrën e funksionimit të rrjetit, ku ndër të tjera potencuan fushat me interes …

8-Marsi i aktivizmit

Në prag të 8-Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Grave dhe Vajzave, Rrjeti i Grave në Shkencë – RRGSH në bashkëpunim me Komuna Dibër – Municipality of Debar – Општина Дебар organizuan panel panel diskutimi me temë: “Fuqizimi i grave në nivel lokal”. Panelistet ishin eksperte të fushave të ndryshme dhe njëherazi pjesë e RRGSH-së, Znj. Elisabeta …